Woensdag 4 – zaterdag 8 mei: Kasteelfeesten Wijchen 2016

Woensdag 4 tot en met zaterdag 7 mei vinden in Wijchen (bij Nijmegen) voor de 34e keer de  Kasteelfeesten Wijchen plaats: vier dagen feest in de kasteeltuin, met vermaak voor jong en oud. Woensdagavond begint met een dance avond voor jongeren. Donderdag – Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag is er een culturele middag met zang en dans en de Hollandse avond. Vrijdagmiddag is traditioneel seniorenmiddag, ’s avonds is Tribute Night. Zaterdagochtend is geserveerd voor kinderen en ‘s avonds de spetterende slotavond. Programma en tickets: zie website.

Ook op donderdag vindt de Kastelen Wandeltocht plaats, dit jaar voor de 33e keer, over 5, 10, 15, 20, 30 en 40 kilometer en staat in het centrum van Wijchen een grote braderie met 130 kramen, een minikermis, een grote demonstratie van scouting en oud-Hollandse spelletjes. Als kers op de taart komt de Giro d’Italia zaterdag 7 mei door Wijchen. De feesten werden voor het eerst in 1983 gehouden, om te vieren dat de gemeente Wijchen het kasteel vijftig jaar daarvoor had verworven, om te voorkomen dat het fraaie bouwwerk zou worden gesloopt. Dat was een gewaagde aankoop in de crisisjaren: een halve eeuw daarna was het dan ook reden voor een groot feest, dat sindsdien ieder jaar terugkeert.

Lees ook:Kasteelfeesten Wijchen 2017
Lees ook:Kasteelfeesten Wijchen 2015
Lees ook:Kasteelfeesten Wijchen 2014
Lees ook:Kasteelfeesten Wijchen 2013
Lees ook:Kasteelfeesten Wijchen 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>