Kasteelfeesten Wijchen 2013

Woensdag 8 tot en met zaterdag 12 mei 2013 vinden in Wijchen (bij Nijmegen) voor de 31e keer de Kasteelfeesten Wijchen plaats (2014: klik hier): vier dagen feest in de kasteeltuin, met vermaak voor jong en oud. De zaal is iedere avond vanaf 20.00 uur open en de tent sluit om 01.00 uur.  Woensdagavond begint met de 538 Drive-In-show. Donderdag (Hemelvaartsdag) is er overdag de (gratis) Sing-a-long middag en de Hollandse avond, met onder meer volkszanger Frans Duyts. Vrijdag volgt de (gratis) seniorenmiddag met Ben Cramer; ’s avonds komen onder meer de Party Animals en de Diva’s of Dance. Zaterdag zijn de kleintjes aan de beurt tijdens de kinderochtend, ’s avonds treden onder meer de Crazy Diva’s op.

Vast onderdeel is de Kastelen Wandeltocht op Hemelvaartsdag, dit jaar voor de 30e keer, over 5, 10, 20, 30 en 40 kilometer. Op Hemelvaartsdag staat in het centrum van Wijchen een grote braderie met een grote demonstratie van scouting met oud-Hollandse spelletjes en een minikermis. De feesten werden voor het eerst in 1983 gehouden, om te vieren dat de gemeente Wijchen het kasteel vijftig jaar daarvoor had verworven, om te voorkomen dat het fraaie bouwwerk zou worden gesloopt. Dat was een gewaagde aankoop in de crisisjaren en 50 jaar later dan ook reden voor een feest.

Lees ook:Kasteelfeesten Wijchen 2014
Lees ook:Kasteelfeesten Wijchen 2015
Lees ook:Woensdag 4 – zaterdag 8 mei: Kasteelfeesten Wijchen 2016
Lees ook:Kasteelfeesten Wijchen 2017
Lees ook:Kasteelfeesten Wijchen 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>