Herdenking watersnoodramp

Maandag 1 februari 2010 wordt in Zeeland de watersnoodramp van 1953 herdacht (2013: klik hier). In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 werden velen verrast dood het plotseling opkomende water, niet alleen in Zeeland, maar in heel Zuid-West Nederland. Daarbij kwamen 1830 mensen om. In Oude-Tonge op Goeree-Overflakkee vielen de meeste slachtoffers. Ook Ouwerkerk op Schouwen Duiveland werd zwaar getroffen.

Daar legt de commissaris van de Koningin van Zeeland, Karla Peijs, om 9.30 uur een krans bij het monument ter herdenking van de watersnoodramp bij de caissons van Ouwerkerk. Daar bevindt zich ook het Watersnoodmuseum. Ze wordt vergezeld door Wim Kuijken (57) die op 1 februari aantreedt als Deltacommissaris. In deze nieuwe functie heeft hij de leiding over het Deltaprogramma, dat de gevolgen van de verwachte stijging van de zeespiegel en het waterpeil in de rivieren moet opvangen. De watersnood was de aanleiding tot de aanleg van de Deltawerken die in 1986 werden voltooid met de opening van de Oosterscheldedam.

Lees ook:Herdenking watersnoodramp 1953
Lees ook:Herdenking watersnoodramp 1953
Lees ook:Herdenking Watersnoodramp 1953 in Zeeland
Lees ook:Watersnoodramp van 1953
Lees ook:Watersnood van 1953 – zestig jaar geleden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Herdenking watersnoodramp

  1. nick

    is goed dat hier nog over word nagedacht was echt een ramp ik en me vrouw hebben het allebij meegemaakt niet leuk hoor

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>