Herdenking watersnoodramp 1953

Dinsdag 1 februari 2011 wordt in Zeeland de watersnoodramp van 1953 herdacht (2013: klik hier). In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 werden velen verrast dood de plotselinge aanval van de zee, niet alleen in Zeeland, maar in heel Zuid-West Nederland. Daarbij kwamen 1830 mensen om. In Oude-Tonge op Goeree-Overflakkee vielen de meeste slachtoffers. Ook Ouwerkerk op Schouwen-Duiveland werd zwaar getroffen. De watersnood was de aanleiding tot de aanleg van de Deltawerken die in 1986 werden voltooid met de opening van de Oosterscheldedam.

 

Op verschillende plaatsen vinden herdenkingsbijeenkomsten plaats. De herdenkingen op Schouwen-Duiveland worden alsmaar drukker; het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk – een plek die ook zwaar getroffen werd in 1953 –  kreeg een hausse aan bezoekers na de nationale erkenning. Dat is dinsdag het toneel van de centrale herdenking op het eiland. Ook de Watersnood ‘moet eraan geloven’ in de musicalhausse die op dit moment door het land raast: op 1 februari vindt in de Stadsschouwburg in Middelburg  de première plaats van de 1953 De Musical. Daarna toert de musical tot half mei door het hele land.

Lees ook:Watersnoodramp van 1953
Lees ook:Herdenking Watersnoodramp 1953 in Zeeland
Lees ook:Herdenking watersnoodramp 1953
Lees ook:Herdenking watersnoodramp
Lees ook:Watersnood van 1953 – zestig jaar geleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>