Watersnoodramp van 1953

Zaterdag 31 januari op zondag 1 februari is het 62 jaar geleden dat Zeeland en delen van Zuid-Holland en Noord-Brabant werden getroffen door springvloed (2017: klik hier), die de geschiedenis inging als de Watersnood van 1953, kortweg ‘De Ramp’. In die nacht werden bewoners verrast door de plotselinge aanval van de zee. Daarbij kwamen 1830 mensen om.

In Oude-Tonge op Goeree-Overflakkee vielen de meeste slachtoffers. Ook Ouwerkerk op Schouwen-Duiveland werd zwaar getroffen. De watersnood was de aanleiding tot de aanleg van de Deltawerken die in 1986 met de opening van de Oosterscheldedam werden voltooid. Er zijn herdenkingen op verschillende plaatsen, onder meer in het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk.

Lees ook:Herdenking Watersnoodramp 1953 in Zeeland
Lees ook:Herdenking watersnoodramp 1953
Lees ook:Herdenking watersnoodramp 1953
Lees ook:Herdenking watersnoodramp
Lees ook:Watersnood van 1953 – zestig jaar geleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>