Bloemencorso Bollenstreek 2016: thema Flowers & Fashion

Zaterdag 23 april vindt de 69e editie plaats van het Bloemencorso Bollenstreek, het jaarlijkse corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen als hyacinten, tulpen en narcissen (2017: klik hier). Vanaf woensdag 20 april worden de corsowagens ‘gestoken’: honderden vrijwilligers steken duizenden bloemen in de praalwagens. Het unieke evenement is te bekijken in de Klinkenberghal in Sassenheim.

Thema dit jaar is ‘Flowers & Fashion‘. Vrijdagmiddag staan de praalwagens opgeteld in Noordwijkerhout en vanaf 21.15 uur trekt het verlichte Bloemencorso rond. Zaterdag vertrekt het corso om 9.30 uur op de Wilhelminaboulevard in Noordwijk. De stoet van zo’n twintig praalwagens, meer dan dertig rijk versierde luxe en bijzondere auto’s en muziekcorpsen legt een route van 40 kilometer af, komt onder meer langs Keukenhof (rond 15.30 uur) en de recent vernieuwde Hoftuin in Hillegom.

Om 17.30 uur komt de stoet aan bij het Ford Museum in Hillegom en trekt om 19.00 uur verder. Tegen 21.30 uur trekt het verlichte corso Haarlem binnen. Zondag 24 april staan de wagens opgesteld op de Gedempte Oude Gracht/ Nassaulaan. Op veel plekken langs de route zijn markten en activiteiten. Zo komt in Noordwijk zaterdag ‘de mooiste file van Nederland’ met onder meer oldtimers aan en is er een Taptoe, is er in Lisse op vrijdag en zaterdag de Corsomarkt

Lees ook:Bloemencorso Bollenstreek 2015
Lees ook:Zaterdag 22 april: Bloemencorso Bollenstreek 2017
Lees ook:Bloemencorso van de Bollenstreek
Lees ook:Bloemencorso Bollenstreek 2014
Lees ook:Bloemencorso Bollenstreek 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>