Bloemencorso Bollenstreek 2014

Zaterdag 3 mei vindt de 64e editie plaats van het  Bloemencorso  Bollenstreek (2015: klik hier). Thema dit jaar is ‘Energie’. Tot en met vrijdag 2 mei worden in de Klinkenberghallen in Sassenheim de praalwagens opgetuigd. Het spande er even om of er genoeg bloemen zouden zijn, want de natuur was er vroeg bij dit jaar en de hyacinten dreigden al te zijn uitgebloeid, maar de organisatie heeft van elders ladingen verse bloemen weten te bemachtigen. Het steken van bloemen is donderdag de hele dag en vrijdagochtend te bezichtigen.

Vrijdagmiddag 2 mei worden de versierde praalwagens in Noordwijk opgesteld en om 21.15 uur vertrekt het Bloemencorso verlicht door het centrum. Zaterdag 3 mei vertrekt het corso om 9.30 uur vanaf de Wilhelminaboulevard in Noordwijk aan Zee naar Haarlem. De stoet van circa 19 praalwagens, ruim 30 versierde bijzondere auto’s en muziekcorpsen legt een route van 40 kilometer af, komt onder meer langs de beroemde Keukenhof Corso Boulevard en tegen 21.00 uur trekt het corso verlicht Haarlem binnen. Zondag staan de wagens opgesteld op en rond de Grote Markt en zijn tot 16.00 uur te bekijken. Op veel plekken langs de route zijn markten en activiteiten. Zo is er in Noordwijk op zaterdag een Hoedjeswedstrijd, modeshow en Taptoe en zondag een bloemenfeest voor het hele gezin. Het feest stop rond 17.00 uur vanwege Dodenherdenking.

Er rijden geen treinen op het stuk tussen Haarlem en Voorhout: uitgerekend dit weekend werkt ProRail er aan het spoor. Onbegrijpelijk, dat NS en ProRail geen rekening houden met een evenement dat vorig jaar 800.000 bezoekers trok. Die komen zeker niet allemaal met de trein, maar publieksvriendelijk is het niet.

 

 

Lees ook:Bloemencorso Bollenstreek 2015
Lees ook:Zaterdag 22 april: Bloemencorso Bollenstreek 2017
Lees ook:Bloemencorso Bollenstreek 2016: thema Flowers & Fashion
Lees ook:Bloemencorso Bollenstreek
Lees ook:Bloemencorso door de Bollenstreek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>