Zaterdag 22 april: Bloemencorso Bollenstreek 2017

Zaterdag 22 april vindt de 70e editie plaats van het Bloemencorso Bollenstreek, het jaarlijkse corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen als hyacinten, tulpen en narcissen. Van woensdag 19 tot en met vrijdag 21 april worden de corsowagens ‘gestoken’: honderden vrijwilligers steken duizenden bloemen in de praalwagens in de hal van DeLeeuw Flowerbulbs in Sassenheim. Publiek is welkom (tickets en tijden: klik hier).

Zie ook: Rode Kruis Bloesementocht en Tulp Festival Amsterdam

Thema dit jaar is ‘Dutch design‘, in het kader van 100 jaar De Stijl. Vrijdagmiddag staan de praalwagens opgeteld in Noordwijkerhout en rond 21.15 uur trekt het verlichte Bloemencorso rond. Zaterdag vertrekt het corso om 9.30 uur vanaf de Wilhelminaboulevard in Noordwijk. De stoet met praalwagens, rijk versierde luxe en bijzondere auto’s en muziekcorpsen legt een route van 40 kilometer af, komt onder meer langs Keukenhof (rond 15.40 uur). Tegen 21.30 uur komt het corso fraai verlicht Haarlem binnen. Zondag 23 april staan de wagens opgesteld op de Gedempte Oude Gracht/ Nassaulaan.

Op veel plekken langs de route zijn markten en activiteiten. Zo rijdt ‘de mooiste file van Nederland’ met onder meer oldtimers rond, is er ‘speciaal Chinees entertainment’, in Lisse op vrijdag en zaterdag een Corsomarkt, ligt er in Haarlem tot en met 23 april een bloemenmozaïek op de Botermarkt, Stationsplein en Turfmarkt en is er zaterdag vanaf 12.00 uur entertainment over de gehele Gedempte Oude Gracht.

Lees ook:Bloemencorso Bollenstreek 2016: thema Flowers & Fashion
Lees ook:Bloemencorso Bollenstreek 2015
Lees ook:Bloemencorso van de Bollenstreek
Lees ook:Bloemencorso Bollenstreek 2014
Lees ook:Bloemencorso door de Bollenstreek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>