Bloemencorso Bollenstreek 2015

Zaterdag 25 april vindt het jaarlijkse Bloemencorso Bollenstreek plaats (2016: klik hier). Het is het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen als hyacinten, tulpen en narcissen. Thema dit jaar is ’200 jaar Koninkrijk’. Van woensdag 22 tot en met zondag 26 april bruist het in de hele Bollenstreek.

Woensdag 22 tot en met vrijdag 24 april worden in Tennishal De Klinkenberg in Sassenheim de praalwagens opgetuigd. Het steken van bloemen is woensdag en donderdag van 9.00 tot 22.00 en vrijdag van 9.00 tot 13.00 te bezichtigen. Er wordt entree geheven. Vrijdagavond rijdt het verlichte Bloemencorso vanaf 21.15 uur door Noordwijkerhout. Zaterdag vertrekt het corso om 9.30 uur vanaf de Wilhelminaboulevard in Noordwijk aan Zee naar Haarlem.

De stoet van circa 20 praalwagens, meer dan 30 rijk versierde luxe en bijzondere auto’s en muziekcorpsen legt een route van 40 kilometer af, komt onder meer langs Keukenhof (circa 15.30 uur) en tegen 21.30 uur trekt het verlichte corso Haarlem binnen. Zondag – de dag voor Koningsdag – staan de wagens opgesteld op de Gedempte Oude Gracht/ Nassaulaan opgesteld. Op veel plekken langs de route zijn markten en activiteiten. Zo is er in Noordwijk op zaterdag een autosalon en een Taptoe en zondag in Noordwijk aan Zee ‘de mooiste file van Nederland’, met onder meer oldtimers, op de Koningin Wilhelminaboulevard.

Lees ook:Bloemencorso Bollenstreek 2016: thema Flowers & Fashion
Lees ook:Zaterdag 22 april: Bloemencorso Bollenstreek 2017
Lees ook:Bloemencorso Bollenstreek 2014
Lees ook:Bloemencorso Bollenstreek
Lees ook:Bloemencorso door Bollenstreek van Noordwijk naar Haarlem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>