Bloemencorso van de Bollenstreek

Zaterdag 24 april 2010 rijdt het 63ste Bloemencorso van de Bollenstreek van Noordwijk de veertig kilometerlange route via Voorhout, Sassenheim, Lisse, Hillegom, Bennebroek en Heemstede naar Haarlem (editie 2013: klik hier). De stoet vertrekt om 9.30 uur vanaf de vuurtoren op de Boulevard in Noordwijk en rijdt rond 21.00 uur de binnenstad van Haarlem binnen. De praalwagens zijn tot de volgende dag 17.00 uur te bezichtigen op de Oude Gedempte Gracht. Net als vorig jaar rijdt het corso langs Keukenhof. Langs de route is voldoende ruimte voor de vele honderdduizenden toeschouwers, maar wie goed zicht wil hebben, kan er beter vroeg bij zijn.

Thema dit jaar is ‘Reis door Europa’. De stoet bestaat uit twintig praalwagens, onder andere van het Spaans verkeersbureau en van Keukenhof, meer dan dertig uitbundig versierde wagens en muziekkorpsen. Vrijdagavond 23 april 2009 rijdt het corso feestelijk verlicht door Noordwijkerhout. De opbouwdagen zijn op woensdag 21 april van 12.00 tot 22.00, donderdag van 10.00 tot 22.00 en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Dan worden de praalwagens met bloemen opgemaakt in de Klinkenberghallen in Sassenheim (Rijksstraatweg 52; A44 afslag 4). De opbouwdagen zijn te bewonderen en worden opgeleukt met activiteiten. De toegang kost € 4,=, maar vooraf reserveren is nodig: 06-24954470.

Het hele weekend staat de hele Bollenstreek bol van activiteiten, zoals de 13e editie van ‘De mooiste file van Nederland’ op zaterdag en zondag op de Boulevard in Noordwijk, de Corsomarkt in het centrum van Lisse op vrijdag en zaterdag en het Kleurrijk Corsoweekend in Noordwijkerhout, met een toeristische markt, bloemmozaïeken in het dorpscentrum en concerten. In Haarlem vindt zaterdag en zondag het jaarlijkse Bloemenweekend plaats met allerlei activiteiten in de binnenstad, zoals een bloemen –en plantenmarkt, een Bloemenkermis op de Grote Markt en speciaal ingerichte etalages. Vrijdag 23 april is  in Voorhout de opbouw van het Kindercorso, dat zaterdag voor het Bloemencorso uit door het dorp trekt.

Lees ook:Bloemencorso door de Bollenstreek
Lees ook:Bloemencorso Bollenstreek
Lees ook:Bloemencorso door Bollenstreek van Noordwijk naar Haarlem
Lees ook:Bloemencorso Bollenstreek 2011
Lees ook:Bloemencorso door Bollenstreek naar Haarlem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>