‘Hier ben ik’: inspirerende en troostende film

Amstelfilm brengt Hier ben ik op 11 mei uit in de bioscoop. Dominee Ad van Nieuwpoort steunt in deze film van Sarah Vos en Sander Snoep mensen die worstelen met het moderne leven, waarin ambitie en gejaagdheid de standaard zijn geworden (trailer: klik hier). Een topmanager die bijna sterft tijdens de marathon van New York, maar weigert op te geven; een vrouw die niet kan verwerken dat ze na haar echtscheiding haar upperclass status verliest; en twee jonge, ambitieuze financials die geconfronteerd worden met een onverwerkt familieverleden (bron: persbericht).
-
’s Zondags bezoeken zij de kerk in Bloemendaal waar dominee Ad van Nieuwpoort een alternatief biedt voor ons jachtige bestaan, ons negatieve zelfbeeld, onze verstikkende ambities, kortom: onze worsteling met het gewone leven. Van Nieuwpoort is niet persé op zoek naar antwoorden op de vraag hoe je moet leven. Door zich in te graven in de oeroude teksten in de Bijbel legt hij een treffend verband met het leven van nu waarin burn-outs, stress, boventalligheid, heldendom en angst voor verlies zo oud als de mens zelf blijken te zijn. Dat inzicht biedt troost en verlichting om verder te kunnen. De film van Sarah Vos en Sander Snoep laat ook de worstelingen van de dominee zelf zien, met zijn gezin, zijn vader en zijn ambities. Daarmee blijft hij vooral ook een mens, kwetsbaar en op zoek naar verdieping van het bestaan. Zo probeert hij tegenwicht te bieden aan nihilisme.
-

Lees ook:Jane Goodall: dierentuinen belangrijk voor voortbestaan bedreigde diersoorten
Lees ook:Herdenking voor omgekomen bootvluchtelingen bij Hermitage Amsterdam
Lees ook:Prinses Margriet op eeuwfeest Burgers’ Zoo Arnhem
Lees ook:Dodenherdenking op tv
Lees ook:Internationaal Filmfestival Assen – Vrouw & Film

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>