Prinses Margriet op eeuwfeest Burgers’ Zoo Arnhem

Woensdag 10 april 2013 viert dierenpark Burgers’ Zoo in Arnhem haar honderdjarige bestaan. Onlangs kreeg het dierenpark het predicaat Koninklijk, iets dat alleen is weggelegd voor instanties en verenigingen die minimaal een eeuw bestaan. Prinses Margriet luidt het jubileumjaar feestelijk in met de onthulling van een zes meter hoog kunstwerk, Burgers’ Family. Het kunstwerk komt voor de hoofdingang te staan, als eyecatcher voor de 1,5 miljoen bezoekers die ieder jaar de toegangspoort passeren. De dierentuin in Arnhem heeft internationale naam vanwege de dierverblijven, waarin de dieren vrij kunnen leven in nauwkeurig nagebootste natuurlijke leefomgevingen.

De dierentuin biedt: Bush (tropisch regenwoud), Desert (rotswoestijn van Arizona), Ocean (tropisch koraalrif), Mangrove (zoutwater vloedbos), Safari (Oost-Afrikaanse savanne) en Rimba (oerwoud van Maleisië).  Op 30 maart 1913 stelde oprichter en eigenaar Johan Burgers zijn privé dierenverzameling voor het eerst open voor het publiek. Het dierenpark is nog steeds eigendom van de familie.

Lees ook:China Light in Burgers’ Zoo Arnhem
Lees ook:Arnhem: tropische vlinders ontsnapt uit Burgers’ Zoo
Lees ook:Burger’s Zoo in Arnhem nu Koninklijk
Lees ook:Sumatraanse tigerbabes naar Arnhem
Lees ook:Burgers’ Zoo rouwt om dood oudste chimpansee van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>