Wat valt er te beleven op Tweede Pinksterdag?

IMG_20160525_144933Wat doen we op Tweede Pinksterdag, maandag 9 juni (2015: klik hier)? Er was schitterend weer voorspelt, maar zaterdag en zondag viel dat tegen. Vooral maandag belooft een  warme zomerdag te worden, met ‘s avonds kans op onweer, meldt weeronline. Het strand lokt, maar daarnaast zijn er in het pinksterweekend traditioneel veel muziekfestivals, jaarmarkten (zoals de Luikse Markt), fairs (zoals bij Slot Zeist) en Pinksterfeesten (zoals in het Groningse Zoutkamp).

Tweede Pinksterdag kent ieder jaar specifieke zaken als de Landelijke Dag van het Kasteel, de Nationale Zilverdag in Schoonhoven, de Nassaudag in Breda, de Pinksterraces in Zandvoort, de Harley-dag in Apeldoorn en de aankomst van de Roparun in Rotterdam. Op Pinksterzondag waren winkels bijna overal dicht, maar op maandag zijn de meeste shoppingcentra, woonboulevards en tuincentra open.

Update: er wordt noodweer voorspelt tegen het eind van de middag

Lees ook:Wat doen we op tweede pinksterdag?
Lees ook:Breda Nassaudag 2014
Lees ook:Harley-dag Apeldoorn 2012
Lees ook:Pinksterraces in Zandvoort, Venray en Oss
Lees ook:Harley-dag Apeldoorn 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>