Roparun 2015 van Parijs en Hamburg naar Rotterdam

IMG_20160609_131910Zaterdag 23 mei klinkt in zowel Parijs als Hamburg het startschot voor de 24e editie van de Roparun, de estafetteloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam, met als doel geld op te halen voor mensen met kanker (2016: klik hier). Zo’n 8.000 mensen lopen de hardloopwedstrijd van 500 kilometer in teams en wisselen elkaar af. In aanloop naar de wedstrijd zamelen de teams zoveel mogelijk geld in. De wedstrijd is non-stop dag en nacht; tussendoor slapen de deelnemers in busjes en campers die meerijden. De aankomst is Pinkstermaandag 25 mei op de Rotterdamse Coolsingel.

De estafettetocht ontstond in 1992 uit een weddenschap: toen liepen 13 teams van de Euromast naar de Eiffeltoren, dit jaar zijn het er 315. Twaalf jaar liep het parcours van Rotterdam naar Parijs (vandaar de naam ‘Roparun’). Sinds 2004 loopt de route andersom met een feestelijk onthaal op de Coolsingel. Langs de route doen bewoners er alles aan om de renners aan te moedigen en geld in te zamelen. Veel dorpen en steden waar de Roparun doorkomt, organiseren activiteiten.

Om 12.10 uur vertrekken de eerste teams vanuit Hamburg, om 13.00 uur vanuit Dugny, iets ten noorden van Parijs. De route vanuit Frankrijk loopt door België ten westen van Mons (Bergen) en Brussel, Lokeren en Antwerpen. In Nederland loopt het parcours door Bergen op Zoom, Willemstad, Numansdorp, Oud Beijerland en Rotterdam-Zuid. Vanuit Hamburg gaat de tocht via Bremen en Ostfriesland, passeert ten zuiden van Bourtange de grens met Nederland, en komt door of langs Emmen, Coevorden, Hardenberg, Almelo, Lochem, Zutphen, Apeldoorn, Ede-Wageningen, Tiel, Geldermalsen, Ridderkerk en Rotterdam-Zuid. Op Tweede Pinksterdag worden niet alleen de teams feestelijk onthaald op de Coolsingel, maar ook de verzorgers, organisatoren en honderden andere vrijwilligers.

Lees ook:Roparun 2016 van Parijs en Hamburg naar Rotterdam
Lees ook:Roparun 2017 onderweg van Hamburg en Parijs naar Rotterdam
Lees ook:Roparun 2014 met Pinksteren
Lees ook:Roparun 2012
Lees ook:Roparun 2011 eindigt in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>