Breda Nassaudag 2014

IMG_20161019_141246Maandag 9 juni, op Tweede Pinksterdag, herdenkt en viert Breda zichzelf als Nassaustad, tijdens de Nassaudag, dit jaar voor de vijfde keer. Tussen 1404 en 1566 woonden de Nassaus op het Kasteel van Breda. Dat werkte als een magneet op de kunstsector, edelsmederij, design en architectuur. Nog altijd herinnert veel aan de ‘adellijke smaakmakers’ van toen: het kasteel, de Grote Kerk, Kasteel Bouvinge, het Begijnhof, de Hofhuizen en Park Valkenberg.

De Nassaudag op Tweede Pinksterdag – die samenvalt met de Landelijke Dag van het Kasteel –  begint om 11.00 uur met de opening van de nieuwe Willem Alexanderbrug, waar tot 16.00 uur 25 historische vaartuigen onderdoor varen. Om 12.00 uur begint de stadspicknick in het Valkenbergpark. Daar begint om 13.15 uur ‘De Blyde Incomste‘, een historische stoet. ‘s Middags wordt op verschillende plekken in de binnenstad het verhaal van de Nassaus verbeeld in zeven scènes. Rond 16.00 uur vaart het Turfschip de haven van Breda binnen en wordt het Kasteel van Breda veroverd. Breda is naast Leeuwarden de tweede stad die zich ‘Nassaustad’ mag noemen.

Lees ook:Donderdag 12 mei: opening Spanjaardsgat Festival 2016 in Breda
Lees ook:Wat valt er te beleven op Tweede Pinksterdag?
Lees ook:Tweede Pinksterdag: Dag van het Kasteel
Lees ook:Spanjaardsgat festival 2013 in Breda
Lees ook:Pinkstermaandag 15 mei: Dag van het Kasteel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>