Spanjaardsgat festival 2013 in Breda

Woensdag 15 tot en met zondag 26 mei 2013 vindt in Breda de jaarlijkse Spanjaardsgat Festival plaats, een van de vele muziekfestivals rond Pinksteren in het land (2014: klik hier). Op een drijvend podium in het historische decor van het Spanjaardsgat zijn voorstellingen en concerten met amateurs en professionals. Onder de deelnemers zijn de Marinierskapel, de Luchtmachtkapel, zes bigbands, drie harmonieën, tien uur salsa, afstudeerprojecten, dansgezelschappen  en andere groepen uit Breda. Woensdag wordt het festival net als vorig jaar geopend door het Bredase Centrum voor de Kunsten Nieuwe Veste.

Een paar highlights: vrijdag 17 en zaterdag 18 mei is het Spanjaarsgatconcert met het Breda’s festival orkest en zangsolisten, maandag 20 mei de Nassau Harmonie Breda, donderdag 23 mei de Marinierskapel der Koninklijke Marine (met Tony Neef), zaterdag 25 mei brengt de Luchtmachtkapel een ode aan 100 jaar militaire luchtvaart en zondag 26 mei sluit de Bredase Bigband Meeting het festival af. Op 4 maart 1590 smokkelde de turfschipper Adriaan van Bergen uit Etten-Leur via dit water soldaten van Prins Maurits binnen het kasteel van Breda. Zij heroverden de stad op de Spaanse bezetter. Zondag 19 mei staat Dancetour op het Chasséveld.  Pinkstermaandag 20 mei is de Landelijke Dag van het Kasteel en in Breda de vierde Nassaudag.

Lees ook:Breda: Spanjaardsgat Festival 2017
Lees ook:Spanjaardsgat Festival 2012
Lees ook:Spanjaardsgat Festival 2014 in Breda
Lees ook:Donderdag 12 mei: opening Spanjaardsgat Festival 2016 in Breda
Lees ook:Spanjaardsgat Festival 2011 in Breda

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>