Pathé City Amsterdam opent na grondige verbouwing

Na een grondige verbouwing van bijna vier jaar opent dinsdag 2 december 2010 Pathé City haar deuren aan het Kleine-Gartmanplatsoen (naast het Leidseplein). De verbouwing duurde bijna anderhalf jaar langer, omdat er asbest werd gevonden. Het gebouw is helemaal opgeknapt en rolstoelvriendelijk gemaakt. De bioscoop telt zeven zalen: de grootste telt 117 en de kleinste 69 stoelen.

 

‘We wilden niet een kopie van Pathé de Munt maken, maar een echt filmtheater met een eigen uitstraling’, zegt Youry Harvey Bredewold, senior manager communicatie van City. ‘De City is gericht op bezoekers van boven de dertig die behoefte hebben aan een wat kleinschaliger en luxueuzer bioscoop.’ Hij ontkent dat de City een arthouse bioscoop wordt, zoals media vaak meldden: ‘We brengen straks een breed aanbod van zowel arthouse als mainstream films.’ De buitengevel is teruggebracht in zijn oorspronkelijke staat uit de jaren ’30 van de vorige eeuw. Het gebouw was ontworpen door architect Jan Wils, die ook het Olympisch Station ontwierp. De bioscoop vormt samen met restaurant Little Buddha en Jack’s Casino een uitgaanscentrum. Dinsdag is de officiële opening door zeven bekende Amsterdammers die allen met film te maken hebben. Vanaf woensdag 1 december kan het publiek terecht (klik hier voor agenda).

Lees ook:Opening Little Buddha in City Theater Amsterdam
Lees ook:Arnhem heeft nieuwe megabioscoop Pathé
Lees ook:Pathé vertoont 24 uur lang Star Wars: The Force Awakens
Lees ook:Pathé opent nieuwe bioscoop in Maastricht
Lees ook:Opening Pathé Zaandam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>