Vrijdag 6 mei: 24e Eibertjesdag in Nunspeet

@Erik Feenstra

Vrijdag na Hemelvaartsdag is het Eibertjesdag in Nunspeet: een jaarlijkse braderie met folkloristische kostuums, dansen en oude ambachten. Het is de start van het toeristenseizoen in het noord-Veluwse dorp. ‘Eibertje‘ leefde rond 1850 in Vierhouten en liep elke week naar Nunspeet om daar eieren te verkopen; het ‘Eibertjespad’ tussen Vierhouten en Nunspeet bestaat nog altijd. Vrijdag 6 mei komen voor de 24e keer 22 groepen met in totaal 300 mensen in klederdracht uit het hele land om streekdrachtenshows te geven en oude dansen te laten zien op drie locatie in het dorp. 

Zie ookKeidagen Lochem

Van 10.00 tot 18.00 uur staat de jaarlijkse braderie met meer dan 200 kramen in het centrum. Ook zijn op dhe tMarktplein demonstraties van 15 oude ambachten. De dag begint met een optocht door het dorp van alle deelnemende folkloregroepen, die start op De Wheme naar het Martkplein. Daar wordt de dag om 10.30 uur officieel geopend en zijn tot 16.00 uur doorlopend klederdrachtenshows en volksdansen. Om 16.00 uur dansen de vier groepen gezamenlijk op de Markt. Op de Laan/Eperweg staan oude tractoren te pronken en op de Stationslaan worden schapen geschoren en demonstraties met een schaapshond gegeven..

Lees ook:Eibertjesdag 2015 in Nunspeet
Lees ook:Eibertjesdag Nunspeet
Lees ook:Eibertjesdag 2014 in Nunspeet
Lees ook:Eibertjesdag 2013 in Nunspeet
Lees ook:Eibertjesdag 2012 in Nunspeet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>