Eibertjesdag 2013 in Nunspeet

Iedere vrijdag na Hemelvaartsdag is het Eibertjesdag in Nunspeet: een jaarlijks terugkerende braderie met folkloristische kostuums, dansen en oude ambachten (2014: klik hier). ‘Eibertje’ leefde rond 1850 in Vierhouten en liep elke week naar Nunspeet om daar eieren te verkopen. Het zogenaamde ‘Eibertjespad’ tussen Vierhouten en Nunspeet bestaat nog altijd. Vrijdag 10 mei 2013 komen voor de 21e keer honderden mensen in klederdracht naar Nunspeet op de Noord-Veluwe voor het hoogtepunt van de dag; de optredens van de folkloregroepen in het dorpscentrum. Dit jaar komen er 25 groepen in hun mooiste kleding naar Eibertjesdag: van 10.00 tot 10.30 lopen zo’n 300 deelnemers in optocht door het dorp.

Na de opening van de dag door de burgemeester zijn er van tot 16.30 uur klederdrachtshows op de Markt en volksdansen op de Markt en de hoek Dorpsstraat/Eperweg. Tot 18.00 uur staat de braderie met ruim 200 kramen in het centrum, met op het Marktplein demonstraties van oude ambachten. De Hervormde Kerk is open en organiseert om 12.00 uur een inloopconcert. Verder is er een standwerkerconcours, schapenscheren en demonstraties met een schaapshond en een rij oude tractoren. De winkels zijn open tot 21.00 uur.

Lees ook:Vrijdag 6 mei: 24e Eibertjesdag in Nunspeet
Lees ook:Eibertjesdag 2012 in Nunspeet
Lees ook:Eibertjesdag 2014 in Nunspeet
Lees ook:Eibertjesdag Nunspeet
Lees ook:Eibertjesdag 2015 in Nunspeet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>