Vestingdagen Elburg 2014

Op de woensdagen 23 en 30 juli en 6, 13 en 20 augustus is binnen de stadsmuren van Elburg van alles te beleven tijdens de vestingdagen in het Hanzestadje aan de noordkant van de Veluwe (2015: klik hier). Op alle woensdag is er een kleedjesmarkt voor kinderen aan de Bloemstraat en De ledige Stede en speciaal kindervertier: woensdag 23 juli Clown Carlo, 13 augustus de kindervoorstelling ‘Always Jot’ en de week erop de piratenshow door Michel van ‘t Ende. Voor alle leeftijden staan van 10.00 uur tot 18.00 uur de kramen van de jaarlijkse braderie binnen de stadsmuren.

Verder zijn er terrasjes, kan iedereen meevaren met een ouderwetse botter (reserveren bij de kraam aan de haven) of met de grote rondvaartboot (kaarten te koop bij de boot aan de Havenkade). Iedere woensdag zijn er om 11.00 uur gratis zomerconcerten in de Grote Kerk door het Veluws mannenensemble. ‘s Avonds is er ook muzikaal vertier, van onder meer een smartlappenkoor op 23 juli en een jazzband op 13 augustus. Van 30 juli tot en met 6 augustus staat de kermis aan de haven. Veel winkels zijn tot 18.00 uur open, op de wekelijkse koopavond op vrijdag tot 21.00 uur. Parkeren kan gratis op de parkeerplaatsen bij de ingang van de stad, 3 minuten lopen van het winkelcentrum.

Update: het programma op 23 juli is aangepast vanwege de dag van nationale rouw. Het muziekprogramma is geschrapt, de vlaggen hangen halfstok, om 16.00 uur luiden de klokken, daarna is het 1 minuut stil in het hele land.

Lees ook:Vestingdagen Elburg 2016
Lees ook:Vestingdagen Elburg 2015
Lees ook:Vestingdagen Elburg 2017 – vanaf 19 juli
Lees ook:Vestingdagen Elburg 2010
Lees ook:Vestingdagen Elburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>