Magisch Maastricht 2012

Vrijdag 30 november 2012 tot en met dinsdag 1 januari 2012 staat de historische binnenstad van Maastricht in het teken van de feestdagen, tijdens Magisch Maastricht (2013: klik hier). Wat ooit begon als Winterland op het Vrijthof, is uitgegroeid tot een evenement dat inmiddels de hele binnenstad bestrijkt. Vorig jaar werd Maastricht gekozen als mooiste kerststad en beste Kerstwinkelstad van Nederland.

 

Feestelijk verlichte straten verbinden de verschillende pleinen: de Magische Lichtroute. Kloppend hart is het Vrijthof, met een grote schaatsbaan, een kerstmarkt en een reuzenrad. Het Magisch Cultuur Festival biedt muziek, theater en exposities op straten, pleinen, in cafés en theaters, met (Eu)regionale exposities, kerkkokken en carillons, koren,  kinderkoren, slagwerkgroepen, theatergezelschappen, fanfares, straattheater en verhalenvertellers. De winkels in het centrum zijn elke donderdagavond open, maar ook dinsdag 4, vrijdag 21 en zaterdag 22 december, net als alle zondagen in december.

Lees ook:Magisch Maastricht 2013
Lees ook:Magisch Maastricht 2014
Lees ook:Zaterdag 28 november – start Magisch Maastricht
Lees ook:Magisch Maastricht 2011
Lees ook:Magisch Maastricht: 2 december t/m 1 januari

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>