Tilburgse Kermis – de grootste van de Benelux

Vrijdag 16 tot en met zondag 25 juli 2010 staat in het centrum van Tilburg de grootste jaarlijkse kermis van de Benelux (editie 2013: klik hier). In tien dagen tijd komen een slordige miljoen bezoekers af op 237 attracties, talrijke terrassen, optredens en een gezellige sfeer, aldus de website. Iedere dag heeft een eigen thema. Het goede doel van de kermis is dit jaar voor het Ronald McDonald Huis Tilburg. Vrijdag openen Sieneke en Gordon de kermis; SBS 6 maakt opnames voor Shownieuws die avond.

 

Zaterdag 17 juli is de 100% NL themadag: radiozender 100% NL zendt live uit met medewerking van Gerard Joling en optredens van Nederlandstalige artiesten. Zondagochtend vindt de kermismis plaats op de attractie ‘Autoscooter’ op het Stadhuisplein. Maandag 19 juli is de kermis het domein van homo’s tijdens Roze Maandag met als thema: ‘Be gay for a day’. Op die dag worden maar liefst 300.000 bezoekers verwacht. Dinsdag  is het gehandicaptenmiddag en dinsdagavond voor de vierde keer ‘Kermis at Night’. Dan gaat alle openbare straatverlichting uit en baadt het kermisterrein in sprookjesachtige sferen en trekken allerlei humoristische en verrassende acts en artiesten over het kermisterrein. Dinsdag, woensdag en donderdagmiddag zijn attracties oor half geld te bezoeken. Woensdag is Kindermiddag en donderdag vindt voor de tweede keer een Caribische Straatspektakel plaats met muzikale en visuele groepen. Traditiegetrouw worden op deze dag de kermisprijzen uitgereikt. Vrijdag 24 juli is de Seniorendag, met ’s middags het seniorenorkest en zeemanskoor Zondag wordt afgesloten met een groots vuurwerk boven de Piushaven vanaf 22.00 uur, na de begrafenisstoet van de Tilburgse kermis met muziek vanaf de heuvelkerk. De NS zet extra nachttreinen in, maar van 17 tot en met 21 juli is geen treinverkeer mogelijk tussen Den Bosch en Utrecht. De NS zet bussen in.

Lees ook:Vrijdag 22 juli begint de Tilburgse kermis – de grootste van de belelux
Lees ook:Kermis Tilburg: de grootste van de Benelux
Lees ook:Tilburgse kermis – 21 t/m 30 juli
Lees ook:Tilburgse kermis 2015
Lees ook:De Tilburgse Kermis 2014

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tilburgse Kermis – de grootste van de Benelux

  1. Wilma

    Waarom word het vuurwerk niet op tv rechtstreeks uitgezonden voor de mensen die hier niet naar toe kunnen door ziekte of handycaps.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>