De Tilburgse Kermis 2014

Vrijdag 18 juli opent De Tilburgse Kermis, de grootste jaarlijkse kermis van de Benelux, tot en met zondag 27 juli (2015: klik hier). Vanwege de vliegramp wordt de opening sober gehouden: om 19.30 uur wordt begonnen met  1 minuut stilte en vrijdag en zaterdag wordt de muziek gedempt.  Tien dagen lang staat een lint van maar liefst drie kilometer vertier in de binnenstad van Tilburg, met ruim 230 attracties en ruim 1,5 miljoen bezoekers. Naast kermis is er dagelijks entertainment, met een keur aan Nederlandstalige artiesten in de Amstelbierhal en zijn er speciale themadagen.

In het verleden was de maandag altijd de stille dag, maar dat is tegenwoordig wel anders. Sinds de dag is omgedoopt tot Roze Maandag,  trekt deze dag de meeste bezoekers.  Van 13.00 tot 01.00 kleurt de hele binnenstad van Tilburg roze, met naast kermispret tal van optredens, roze acts en muzikaal vertier. Roze Maandag is uitgegroeid tot één van de grootste evenementen voor homo’s in Nederland. De dag ervoor is Blauwe Zondag voor mensen met autisme, dinsdag 22 juli is de gehandicaptenmiddag en vrijdag is het Single Friday. Op de slotdag (zondag 27 juli) vertrekt ‘s avonds de begrafenisstoet met fakkels en muzikale ondersteuning vanuit de Heuvelse kerk naar de Piushaven. Daar sluit de kermis knallend af met een vuurwerkshow. De NS zet extra lange treinen in en extra nachttreinen na Roze Maandag.

Update: op 23 juli wordt de kermis om 15.50 uur een kwartier stilgelegd vanwege de dag van nationale rouw.

Lees ook:De Tilburgse Kermis 2013
Lees ook:Tilburgse kermis 2015
Lees ook:Vrijdag 22 juli begint de Tilburgse kermis – de grootste van de belelux
Lees ook:Tilburgse kermis – 21 t/m 30 juli
Lees ook:Kermis Tilburg: de grootste van de Benelux

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>