De Tilburgse Kermis 2013

Vrijdag 19 juli 2013 opent De Tilburgse Kermis (2014: klik hier), de grootste jaarlijkse kermis van de Benelux, tot en met zondag 28 juli. Tien dagen lang staat een lint van maar liefst drie kilometer vertier in de binnenstad van Tilburg, met ruim 230 attracties en ruim 1,5 miljoen bezoekers. Naast kermis is er onder meer een expositie over de geschiedenis van de kermis in het paleis, de Amstelbierhal met dagelijks entertainment, en zijn er speciale themadagen. In het verleden was de maandag altijd de stille dag, maar dat is tegenwoordig wel anders. Sinds de dag is omgedoopt tot Roze Maandag,  trekt deze dag de meeste bezoekers.

Van 13.00 tot 01.00 kleurt de hele binnenstad van Tilburg roze, met naast kermispret tal van optredens, roze acts en muzikaal vertier. Roze Maandag is uitgegroeid tot één van de grootste evenementen voor homo’s in Nederland. De dag ervoor is Blauwe Zondag voor mensen met autisme, dinsdag 23 juli is de gehandicaptenmiddag, donderdag 25 juli staat in het teken van straattheater en vrijdag is het Single Friday. Op de slotdag (zondag 28 juli) vertrekt ‘s avonds de begrafenisstoet met fakkels en muzikale ondersteuning vanuit de Heuvelse kerk naar de Piushaven. Daar sluit de kermis knallend af met een vuurwerkshow. Elke dag is het FairFest, een serie activiteiten rondom de kermis. De NS zet extra lange treinen in.

Lees ook:De Tilburgse Kermis 2014
Lees ook:Tilburgse kermis 2015
Lees ook:Vrijdag 22 juli begint de Tilburgse kermis – de grootste van de belelux
Lees ook:Tilburgse kermis – 21 t/m 30 juli
Lees ook:Tilburgse Kermis 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>