Vrijdag 22 juli begint de Tilburgse kermis – de grootste van de belelux

Vrijdag 22 juli opent kermiswethouder Erik de Ridder de 447e editie van de Tilburgse Kermis, rond 19.00 uur op de Nostalgische Kermis op het Koningsplein. De ‘grootste, gekste en gezelligste kermis van de Benelux’ staat in Tilburg tot en met zondag 31 juli. Tien dagen lang loopt een lint van drie kilometer door de binnenstad, met meer dan 200 attracties en tientallen attracties op de Nostalgische Kermis op het Koningsplein. Jaarlijks komen er zo’n 1,5 miljoen bezoekers. Naast kermis is er entertainment, met een keur aan Nederlandstalige artiesten in de Amstel Bierhal, en zijn er speciale themadagen.

In het verleden was de maandag de stille dag, maar dat is tegenwoordig wel anders. Sinds 1991 is de dag omgedoopt tot Roze Maandag en trekt deze ooit zo saaie dag de meeste bezoekers.  Van 13.00 tot 01.00 kleurt de hele binnenstad van Tilburg roze, met naast kermispret tal van optredens, roze acts en muzikaal vertier. Roze Maandag is uitgegroeid tot één van de grootste homo-evenementen in Nederland. De dag ervoor is Blauwe Zondag voor mensen met autisme en dinsdag 21 juli is gehandicaptenmiddag. Op de slotdag (zondag 31 juli) vertrekt ‘s avonds de begrafenisstoet met fakkels en muzikale ondersteuning vanuit de kerk op de Heuvel naar de Piushaven. Daar sluit de kermis knallend af met vuurwerk. De NS biedt een speciaal kermisretourtje aan. 

Lees ook:Tilburgse kermis – 21 t/m 30 juli
Lees ook:De Tilburgse Kermis 2013
Lees ook:Tilburgse kermis 2015
Lees ook:De Tilburgse Kermis 2014
Lees ook:Tilburgse Kermis 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>