Tilburgse kermis 2015

Vrijdag 17 juli openen Kenny B. (bekend van zijn hit ‘Parijs’) en kermiswethouder Erik de Ridder de 446e editie van de Tilburgse Kermis, om 19.00 uur bij de Free Fall op de Heuvel (2016: klik hier). De grootste jaarlijkse kermis van de Benelux staat in Tilburg tot en met zondag 26 juli. Tien dagen lang loopt een lint van drie kilometer door de binnenstad, met ruim 230 attracties. Jaarlijks komen er zo’n 1,5 miljoen bezoekers. Naast kermis is er entertainment, met een keur aan Nederlandstalige artiesten in de Amstel Bierhal, en zijn er speciale themadagen.

In het verleden was de maandag de stille dag, maar dat is tegenwoordig wel anders. Sinds de dag is omgedoopt tot Roze Maandag,  trekt deze dag de meeste bezoekers.  Van 13.00 tot 01.00 kleurt de hele binnenstad van Tilburg roze, met naast kermispret tal van optredens, roze acts en muzikaal vertier. Roze Maandag is uitgegroeid tot één van de grootste homo-evenementen in Nederland. De dag ervoor is Blauwe Zondag voor mensen met autisme en dinsdag 21 juli is gehandicaptenmiddag. Op de slotdag (zondag 26 juli) vertrekt ‘s avonds de begrafenisstoet met fakkels en muzikale ondersteuning vanuit de kerk op de Heuvel naar de Piushaven. Daar sluit de kermis tussen 22.00 en 23.00 uur knallend af met vuurwerk.

Lees ook:Vrijdag 22 juli begint de Tilburgse kermis – de grootste van de belelux
Lees ook:De Tilburgse Kermis 2013
Lees ook:De Tilburgse Kermis 2014
Lees ook:Tilburgse kermis – 21 t/m 30 juli
Lees ook:Tilburgse Kermis 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>