Bourgondisch ’s-Hertogenbosch

Op de Parade van Den Bosch, naast de Sint Jan Basiliek, vindt donderdag 11 tot en met zondag 14 september 2008 voor de 22e keer  Bourgondisch ’s-Hertogenbosch plaats (2012: klik hier). In 1987 organiseerden horeca ondernemers voor het eerst ‘Proeverij in de Meijerij’, in navolging van Maastrichts’ Preuvenement. Het groeide uit van een promotiefeestje naar een professioneel culinair festijn. Donderdag en vrijdag zijn voor insiders uit bedrijfsleven en politiek: de Relatiedagen. Daarna is iedereen welkom om zich culinair te laten verrassen.        

 

 

Het betaalmiddel is het Gerritje: aan de kassa’s te koop. Eén Gerritje kost één euro; er zijn munten van 1 Gerritje en 10 Gerritjes. Oud minister Gerrit Braks is verkozen tot Bourgondiër van 2008. Criteria voor die titel zijn: een persoon met landelijke bekendheid met kennis van Bourgondische geneugten, die een Bourgondische levensfilosofie uitstraalt: volgens de jury voldeed Braks hier volledig aan.

 

 

Lees ook:Bourgondisch ’s-Hertogenbosch 2012
Lees ook:Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch
Lees ook:Tilburg Culinair 2013
Lees ook:Maastricht: During TEFAF 2014
Lees ook:During TEFAF in Maastricht

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Bourgondisch ’s-Hertogenbosch

  1. Pingback: Internationaal Vocalisten Concours Den Bosch | Eropuit

  2. Pingback: Preuvenement in Maastricht | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>