Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch

Aan de voet van de Sint Jan Basiliek vindt van donderdag 10 tot en met zondag 13 september de 23e editie van het culinaire openlucht evenement Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch plaats (2012: klik hier). Donderdagavond begint traditiegetrouw met de (inmiddels uitverkochte) relatieavond, alleen voor genodigden. Vrijdag is het fijnproeversfestijn voor iedereen gratis toegankelijk. In totaal serveren 15 lokale restaurants en topkoks hun specialiteiten in de intieme sfeer van de Parade, omlijst door muzikale optredens. Vorig jaar vielen de grote parasols in de smaak: die komen zeker terug. Centraal tussen de paviljoens komt een ronddraaiende dansvloer.

 

Het terrein is geopend vrijdag en zaterdag van 16.00 tot 01.00 uur en zondag van 14.00 tot 23.00 uur. Kinderen kunnen onder begeleiding tussen 15.00 en 17.00 uur leren proeven in de proeftuin. Ze leren er hun smaak ontwikkelen met behulp van een vragenlijst en kunnen er een culinair diploma mee behalen. Betaalmiddel is het ‘Gerritje’, die voor een euro per stuk aan de kassa’s te koop is. In 1987 organiseerden een aantal horecaondernemers voor het eerst ‘Proeverij in de Meijerij’, in navolging van het Preuvenemint in Maastricht. Het evenement groeide uit van een promotiefeestje naar een professioneel culinair festijn. Thérèse Boer is verkozen tot Bourgondiër van het Jaar. Criteria voor die titel zijn: een persoon met landelijke bekendheid met kennis van Bourgondische geneugten. Boer is de eerste vrouw in het rijtje uitverkoren Bourgondiërs. Ze runt een delicatessenwinkel, driesterrenrestaurant ‘De Librije’ en transformeerde in Zwolle een voormalige vrouwengevangenis tot een luxe hotel.

Lees ook:Bourgondisch ’s-Hertogenbosch 2012
Lees ook:Bourgondisch ’s-Hertogenbosch
Lees ook:Preuvemenint Maastricht 2014 in teken van 200 jaar Koninkrijk
Lees ook:Preuvenemint Maastricht 2011
Lees ook:Preuvenemint Maastricht 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>