Internationale Triënnale Apeldoorn

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Apeldoorn krijgt dit jaar een gloednieuw eigen festival: de Triënnale, 100 dagen cultuur, tuin en landschap, van 11 juni tot en met 28 september. Iedere drie jaar komt dit internationale culturele festival over tuin -en landschapsarchitectuur naar Apeldoorn, een stad die bekend staat om haar parken. We denken al gauw dat landschap vanzelf ontstaat, maar juist in Nederland is landschap overal aangelegd door de mens. Het is bepaald door onze geschiedenis, de grootte van ons land en de manier waarop we door de eeuwen heen ons land gebruikten of misbruikten. Dat maakt dat het Nederlandse landschap een afspiegeling is van onze historie. Zie ook ‘Koninklijke weg‘, ‘Sonsbeek 2008‘ en ‘Arcen Rozenfestijn‘.

Het programma van de Triënnale bestaat uit tentoonstellingen, conferenties, lezingen, debatten, een zomeruniversiteit, een stadsprogramma en educatieve activiteiten. Uniek is The Royal Mile: een 1,6 km lang kleurrijk bloemenperk bij Park Berg en Bos. Het programma vindt plaats in museum Kröller-Müller (wereldberoemde collectie 19e en 20e-eeuwse kunst), paleis Het Loo, het Coda museum (Stedelijk museum van Apeldoorn), park Berg en Bos, de Nettenfabriek (naast het station), radio Kootwijk (voormalig zenderpark en monument) en de Nationaal park de Hoge Veluwe.

Lees ook:Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam
Lees ook:Popconcert in tuin Paleis Soestdijk – Royal Park Live
Lees ook:Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam
Lees ook:Blinq Openlucht Filmfestival Apeldoorn
Lees ook:Openlucht Filmfestival Apeldoorn 2011

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Internationale Triënnale Apeldoorn

  1. Pingback: Prinsen –en prinsessendag op paleis Het Loo | Eropuit

  2. Pingback: Landgoedfair en WK vierspannen op Mariënwaert | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>