Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam

Donderdag 29 mei opent de 6e editie van in Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR). Tot 24 augustus staat Rotterdam – haven- en architectuurstad bij uitstek – in het teken van bouwkunst. Maar architectuur is meer dan alleen gebouwen: thema dit keer is Urban by Nature. Het Museumpark is het kloppend hart van de biënnale met tentoonstellingen in de Kunsthal (de hoofdtentoonstelling), het Natuurhistorisch Museum en Het Nieuwe Instituut, bij elkaar ‘een grote proeftuin voor stadsnatuur‘. Daarnaast is er een uitgebreid programma van conferenties, lezingen en debatten, excursies en andere events.

Dat architectuur en kunst hand in hand gaan weet kunstproducent Mothership als geen ander. Ter ere van de biënnale lanceert zij daarom een alternatieve kijk op de stad: de Rotterdam Art Route. Met deze kunstroute worden 17 kunstwerken in de openbare ruimte onder de aandacht gebracht, elk met een eigen verhaal en relatie tot de stad. Met werken varierend van standbeelden tot skatebare kunsrwerken en de 11.000m2 binnengevel van de Markthal, biedt de Art Route een nieuw perspectief op de traditionele stadstour. De kunstwerken zijn een selectie uit de portfolio van Mothership, allen tot stand gekomen in samenwerking met opkomende en/of gevestigde kunstenaars zoals Arno Coenen, Geert Mul, Hans van Bentem, Luuk Bode en Jules Deelder. De Route is gratis te verkrijgen bij verschillende culturele locaties en hotels in Rotterdam.

Lees ook:Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam
Lees ook:Het Nieuwe Instituut hoofdpartner DEAF Biënnale 2014
Lees ook:Twente Biënnale 2013 in Enschede
Lees ook:Rotterdam op plaats vijf in steden-top-10 van Lonely Planet
Lees ook:Rem Koolhaas krijgt Gouden Leeuw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>