Arnhem: Sonsbeek 2008 ‘Grandeur’

Deze zomer vindt in het park Sonsbeek in Arnhem de tiende internationale Sonsbeek beelden- tentoonstelling plaats, onder de titel ‘Grandeur’, met werk van 28 internationale kunstenaars van wereldfaam. De kunst toont ‘grandeur met een menselijke maat’. De inwoners van Arnhem hebben de kunstwerken op zondag 8 juni 2008 in een schitterende Processie door de straten van de stad gedragen. Hiermee wilde Sonsbeek 2008 de samenleving actief bij de kunst betrekken. De Processie was de prelude op de officiële opening op vrijdag 13 juni. ‘Grandeur’ is tot en met 21 september te zien.
Zie ook ‘Kasteelfair Middachten‘, ‘Triënnale Apeldoorn‘, ‘UITboulevard‘ en ‘Levende standbeelden‘.
        

 

Er wordt geen entree geheven: iedereen kan het park in. Er zijn rondleidingen, die wel wat kosten (zie website). Park Sonsbeek is het meest bekende park en het eerste monumentale stadspark van Nederland. Iedere zomer vinden in het park op zondagmiddagen gratis culturele middagen plaats onder de titel ‘Park Open’. Eind augustus wordt de zomer afgesloten met een vierdaags festival: ‘Sonsbeek Theater Avenue’. De meest bekende Sonsbeek tentoonstelling was die in 1971: ‘Sonsbeek buiten de perken’, met land art in heel Nederland.

 

 

Lees ook:Arnhem: tot en met 18 september Sonsbeek ’16 Transcation
Lees ook:Park Open – zomerconcerten in Sonsbeek Arnhem
Lees ook:Sonsbeek Theater Avenue
Lees ook:Sonsbeek TheaterAvenue – 17 t/m 20 augustus
Lees ook:Sonsbeek TheaterAvenue: donderdag 18 t/m zondag 21 augustus

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Arnhem: Sonsbeek 2008 ‘Grandeur’

  1. van Vuuren

    Zijn hier benieuwd wanneer het gedoe in sonsbeek weer wordt opgeruimd, en er weer fatsoenlijk gebruikt van kan worden gemaakt, als openbaar gebied. Grandeur???

      /   Reply  / 
  2. erik feenstra

    De expositie staat in Sonsbeek tot en met 21 september.

      /   Reply  / 
  3. m.meijer

    Meneer of mevr.van Vuuren,wat een armoede als je niet wil genieten van de prachtige kunstwerken en van de bijzondere sfeer.
    Doe er wat aan!!

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Den Haag Sculptuur | Eropuit

  5. Pingback: Levende Standbeelden in Arnhem | Eropuit

  6. Pingback: UITboulevard en Arnhemse Catwalk | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>