Den Haag Sculptuur

Van vandaag tot en met 31 augustus 2008 fungeert het Lange Voorhout in Den Haag als jaarlijks openlucht beeldenmuseum: Den Haag Sculptuur (editie 2013: klik hier). Onderwerp dit jaar is de Amerikaanse beeldhouwkunst, onder de titel ‘Freedom’, en dan vooral de werken van kunstenaars die actief waren vanaf 1958. In die tijd werd de Amerikaanse ambassade aan het Lange Voorhout gebouwd op een plek, waar Hotel Paulez had gestaan. Dat hotel was in ‘friendly fire’ in 1945 verwoest. Den Haag Sculptuur wil met bekende, maar ook met speciaal hiervoor gemaakte beelden laten zien wat vrijheid betekent voor kunstenaars.

 

Den Haag Cultuur neemt een mooie aanloop naar de Amerikaanse presidents-verkiezingen op 4 november dit jaar. Den Haag is meer en meer een internationale toetssteen van vrede en rechtvaardigheid, met veel internationale organisaties op politiek, juridisch en diplomatiek gebied. In het politieke hart van Nederland kunnen kunstliefhebbers uit binnen –en buitenland, van professional tot leek, drie zomermaanden lang ronddwalen tussen de sculpturen op en rondom het Lange Voorhout.

Lees ook:Den Haag Sculptuur presenteert Mexican Sculptures
Lees ook:Den Haag Sculptuur 2016 op Lange Voorhout: ‘Brazil, Beleza?!’
Lees ook:Prinses Beatrix opent Den Haag Sculptuur 2013: RUSSIA XXI
Lees ook:Den Haag Sculptuur 2014
Lees ook:Koningin Máxima en koningin Mathilde openen ‘Vormidable’ op Lange Voorhout Den Haag

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Den Haag Sculptuur

  1. Pingback: Den Haag Festival Classique | Eropuit

  2. Pingback: Den Haag Shopping Night 2008 | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>