Koninklijke Weg: eerste lange wandelpad voor gehandicapten

IMG_20161012_132204Op vrijdag 4 april opent prinses Margriet de Koninklijke Weg, waarmee het honderdjarige bestaan van de KNBLO-NL (Koninklijke Nederlandse Bond voor Lichamelijke Opvoeding) wordt gevierd. Een Lange Afstand Wandelpad dat voor iedereen toegankelijk is: dat is in het kort de Koninklijke Weg. De hele route is 175 kilometer lang. Het wandelpad is het eerste Lange Afstand Wandelpad, dat volledig toegankelijk is voor mensen met een lichamelijke beperking. De wandelroute verbindt paleis Noordeinde in Den Haag met paleis Het Loo in Apeldoorn. De KNBLO-NL werd benaderd met het idee door Aalt van de Glind, de geestelijke vader.

Zondagochtend 30 maart vertrokken in Den Haag drie wandelaars en drie rolstoelers om de route over de Koninklijke Weg in zes dagen af te leggen. Ze werden uitgeleide gedaan door een groot aantal enthousiaste leden van Haagse wandelsport/ gehandicaptensportverenigingen. Bij paleis Het Loo worden ze door prinses Margriet opgewacht. De Koninklijke Weg voert langs tal van huizen en buitenplaatsen die iets te maken hebben met het koningshuis en de geschiedenis van de Oranjes. Op korte termijn wordt deze wandelweg ook toegankelijk gemaakt voor visueel gehandicapte mensen, zegt Ben Heijnen, die als begeleider met de eerste groep onderweg is. Er zijn plannen om meer bestaande wandelroutes geschikte te maken voor gehandicapten.

Lees ook:Winterpaleis Het Loo: terugkijken naar de tijd toen Prinses Margriet er met haar gezin woonde
Lees ook:Koning, koningin en prinses Beatrix bij Koningsdagconcert in Dordrecht
Lees ook:Gouden huwelijk prinses Margriet & Pieter van Vollenhoven: dinsdag 10 januari
Lees ook:Prinses Margriet bij Introdans
Lees ook:Koninklijke familie compleet op Koninginnedag

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Koninklijke Weg: eerste lange wandelpad voor gehandicapten

  1. Pingback: Prinsen –en prinsessendag op paleis Het Loo | Eropuit

  2. Pingback: Events in the Netherlands, April 2008 | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>