Gouden huwelijk prinses Margriet & Pieter van Vollenhoven: dinsdag 10 januari

Dinsdag 10 januari vieren prinses Margriet (73) en Pieter van Vollenhoven (77) hun gouden bruiloft: op 10 januari 1967 trouwden ze met elkaar in Den Haag. Het huwelijk was destijds niet onomstreden: de prinses trouwde met een ‘burger’. Vandaag de dag kijkt niemand daar nog van op, maar vijftig jaar geleden wel. De twee zijn nog altijd gelukkig samen en hebben ieder in een aantal interviews een paar tips & tricks onthuld. Blauw Bloed zendt zaterdag 14 januari vanaf 19.45 uur een uitgebreid interview met het paar uit.

Prinses Margriet vertelde in het damesblad De Margriet dat het ‘belangrijk is om je eigen dingen te blijven ondernemen, dan heb je wat om uit te wisselen. Als je elke dag alles samen doet, dan is het boek op een gegeven moment misschien uit.’ Margriet zegt ook dat communiceren het belangrijkste is: ‘In elk huwelijk zijn er momenten dat je langs elkaar heen leeft. De kunst is die te signaleren en er wat aan te doen.’ Van Vollenhoven: Weet dat je dingen goed kunt maken, je fouten kunt erkennen en een dikke zoen kunt geven. Bij ons heeft het gewerkt.’

Het is traditie dat het paar op hun trouwdag het bruidspersoneel uitnodigen op Het Loo in Apeldoorn: de prinses trekt daarbij haar trouwjurk aan en Van Vollenhoven zijn uniform van de Koninklijke Luchtmacht. Bij kroonjaren zijn ook hun vier zoons met hun families erbij. Na koningin Juliana en prins Bernhard – die 67 jaar getrouwd waren – zijn Margriet & Pieter het Oranjepaar dat het langst bij elkaar is. Ter gelegenheid van het gouden huwelijk is de Gala-Glasberliner tot en met juni in het Koetshuis van paleis Het Loo te bezichtigen, die in 1967 als trouwkoets werd gebruikt.

Lees ook:Koninklijke familie compleet op Koninginnedag
Lees ook:Prinses Margriet bij Introdans
Lees ook:Luns zag huwelijken Beatrix en Margriet niet zitten
Lees ook:Oranjes vieren feest in Beatrixtheater
Lees ook:Winterpaleis Het Loo: terugkijken naar de tijd toen Prinses Margriet er met haar gezin woonde

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>