Horecava 2014 in de RAI

Maandag 13 tot en met donderdag 16 januari vindt de de RAI de 58e editie plaats van de Horecava, de vakbeurs voor horeca en catering in Amsterdam (2015: klik hier). De beurs is voor vakbroeders dé plek om op de hoogte te blijven van de nieuwste snufjes op horecagebied. De beurs is opgedeeld in themawerelden: Puur, Hotel, Nachtleven (met het Bierplein), Fastservice en Innoveer (met het GildePlaza). Tijdens de Horecava worden opnieuw de Nationale Kampioenschappen voor Koks gehouden. Op het nieuwe GildePlaza strijden koks om de nationale titel, met onder andere de oudste en bekendste kookwedstrijd van Nederland, de Gouden Koksmuts op maandag.

Dinsdag strijden teams leermeester-leerling om het Gouden Koksmes, woensdag jonge koks tot 245 jaar om het Zilveren Koksmes en donderdag leerling koks om het Bronzen Koksmes. De Europese Unie heeft dit jaar uitgeroepen tot het jaar tegen de voedselverspilling. De Horecava besteedt hier uitgebreid aandacht aan. Op 13 januari is de kick-of van een gezamenlijke actie voor de Voedselbank om buddies te werven, de dag erop is er een paneldiscussie over hoe de horeca overgebleven voedsel aan deVoedselbank kan doneren. Kromkommer lanceert een soeplijn, gemaakte van afgekeurde groenten. Maandag wordt voor het eerst het Meest Gastvrije Restaurant van Nederland bekendgemaakt. Dinsdag is er voor het eerst het Horecava Facilitair Congres. Donderdag wordt de Horeca Innovation Award uitgereikt. Elke dag wordt afgesloten met de prijsuitreiking van vakwedstrijden. De hallen 1 tot en met 5, 9, 10, 11 en het Elicium zijn alle dagen open van 11.00 tot 18.00 uur. Tegelijkertijd vindt Ethnic Foods Europe plaats in het Elicium.

Lees ook:Horecava 2015 in Amsterdam RAI
Lees ook:Horecava 2012 in RAI Amsterdam
Lees ook:Horecava 2010 in de RAI
Lees ook:Maandag 11 januari start zestigste Horecava in RAI Amsterdam
Lees ook:Ethnic Foods Europa tijdens Horecava in de RAI

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>