Lijk opgevist bij intocht Sint in IJmuiden

Bij de aankomst van Sinterklaas in IJmuiden is een lijk uit het water opgevist. Rond 9.00 uur vond een schipper iets verdachts onder zijn boot. Hij alarmeerde de politie, die een stoffelijk overschot aantrof in het water van de Loswalkade, op enkele tientallen meters van de plek waar Sint aan land zou komen. Op dat moment waren al veel gezinnen met kinderen onderweg. De politie besloot het onderzoek  op te schorten en de intocht door te laten gaan, maar sloot het gebied met het lijk goed af.

 

Nadat de Sint en zijn gevolg aan land was gekomen en naar de binnenstad vertrokken, kon de politie het stoffelijk overschot vergen. Over de identiteit en de doodsoorzaak is nog niets bekend. Ook in Maastricht was een incident tijdens de intocht van de Goedheiligman: daar raakte een meisje bekneld toen de Sint-Servaasbrug dichtging. Haar moeder wilde haar bevrijden, maar kwam ook vast te zitten. Hulpdiensten hebben beiden bevrijd: ze zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. In veel plaatsen was het erg druk tijdens de intocht van de Sint. Bij de landelijke intocht van Sinterklaas in Roermond werd het zo druk, dat de politie de mensen opriep niet meer naar de binnenstad te komen.

Lees ook:Landelijke intocht Sint in Groningen
Lees ook:Zaterdag 14 november: Landelijke intocht Sinterklaas in Meppel
Lees ook:Landelijke intocht Sinterklaas in Gouda
Lees ook:Massale vechtpartij tijdens intocht Sinterklaas in Gouda
Lees ook:Landelijke intocht Sinterklaas voor het eerst in Drenthe: in Meppel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>