Zaterdag 14 november: Landelijke intocht Sinterklaas in Meppel

Zaterdag 14 november komt Sinterklaas aan in Nederland (2016: klik hier). Vrijwel iedere stad in het land organiseert wel een eigen ontvangst van de Goedheiligman, maar de Landelijke Intocht is dit jaar in Meppel. De intocht is vanaf 12.00 uur live op NPO 3 te volgen, gepresenteerd door Diewertje Blok. De Sint vaart met zijn Pieten de stad binnen via het Westeinde en de Sluisgracht en vaart vervolgens door de Meppeler grachten in de binnenstad.

Zie ook: 77e Intocht Sinterklaas in Amsterdam

De route eindigt op het Kerkplein. In de binnenstad zijn van 10.00 tot 17.00 uur verschillende activiteiten voor kinderen. Zo treedt de praatjesmaker van Nederland, Jochem van Gelder op, speelt het Brabants Fietsharmonisch Orkest en warmt de Kidz-dj Sintshow de kinderen alvast op. De intocht van Sinterklaas is sinds 1952 op televisie te zien. Het is voor het eerst dat de Goedheiligman in de provincie Drenthe aankomt.  Tussen Meppel en Groningen, Leeuwarden en Zwolle mogen kinderen tot en met 11 jaar met een volwassene gratis met de trein mee.

Lees ook:Landelijke intocht Sinterklaas voor het eerst in Drenthe: in Meppel
Lees ook:Landelijke intocht Sinterklaas in Harderwijk
Lees ook:Intocht Sinterklaas in Amsterdam
Lees ook:Landelijke intocht Sint in Groningen
Lees ook:Landelijke intocht Sinterklaas in Gouda

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>