Herdenking moord op Pim Fortuyn

Zondag 6 mei 2012 is het tien jaar geleden dat Pim Fortuyn (1948-2002)werd vermoord op Media Park Hilversum (2013: klik hier). Hij wordt op verschillende plaatsen in het land herdacht. Het plein aan de Korte Hoogstraat in Rotterdam, waar sinds 2003 een borstbeeld van hem staat, wordt rond 18.00 uur officieel omgedoopt tot Pim Fortuynplaats.

Sprekers zijn onder meer oud-wethouder Marco Pastoors en burgemeester Aboutaleb. Daar wordt jaarlijks zijn sterfdag herdacht. Zondagochtend is er een herdenkingsmis in de H.H. Elisabeth- en Laurentiuskathedraal en vanaf 11.30 uur in de Burgerzaal van het stadhuis een symposium. Onder leiding van dagvoorzitter Paul Witteman schetsen sprekers een beeld van de Rotterdamse politicus, zijn ideeën en zijn invloed op de samenleving. Het Gemeentearchief van de havenstad kreeg de bibliotheek en het archief van Fortuyn, vanaf 2015 toegankelijk voor het publiek, maar nu al te raadplegen op een speciale themasite. Museum Rotterdam toont spullen uit de nalatenschap van Pim Fortuyn.

Lees ook:Herdenking moord op Pim Fortuyn
Lees ook:Herdenking moord op Pim Fortuyn, 15 jaar geleden
Lees ook:Herdenking Pim Fortuyn
Lees ook:Aantal bezoekers kijkdagen boedel Pim Fortuyn groeit
Lees ook:Museum voor inboedel Pim Fortuyn

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Herdenking moord op Pim Fortuyn

  1. Jules Vismale

    Pim Fortuyn heeft, al kostte het zijn leven in 2002, Nederland wakker weten te schudden en de linkse opponenten die hem beschuldigden van neo-nazisme, xenofobie, racisme en discriminatie hebben zich in al die jaren gewoon zélf schuldig gemaakt aan soortgelijke punten daar zij dit proces omkeerden ten gunste van bepaalde groepen buitenstaanders die in Nederland niét thuishoorden. Die afschuwelijke Volkert van der Graaf, Pims doder, zal bij zijn eventuele vrijlating ironisch genoeg diens eigen doodvonnis over zich afroepen daar hij zich gruwelijk gehaat heeft gemaakt bij talloze Nederlanders want de misdadiger wou Nederland nóóit redden van Fortuyn maar hij was meer uit op eigenbelang! Als Nederland ook nog wordt verlost van de EU en de euro (waar Pim vast vierkant achter stond) dan is zijn offer niets voor niets geweest.

      /   Reply  / 
    1. x

      Heb je al een aanvraag bij de Paus ingediend voor zijn heiligverklaring? Hij heeft inderdaad sommige zaken in onze samenleving bespreekbaar gemaakt, maar voor de rest was het een humoristische populist, die een waardeloze politieke organisatie om zich heen had gebouwd zie de ondergang van de LPF aaan onderling gekonkel, egootjes en ja ook achterkamertjespolitiek. Echt dat al deze figuren (Rita Verdonk) in het verleden geflirt hebben met wat jij noemt uiterst links. Maakt ze dat niet tot opportunisten?

        /   Reply  / 
      1. Jules Vismale

        @ X, ben JIJ misschien wél heilig verklaard door de Paus opdat je soms weet hoe Nederland eruit moet zien? De partijen die ons land aan Brussel uitleveren en gewoon leegzuigen omdat zij miljarden van ons afpikken om die aan “zielige” landen in Zuid-Europa te geven waardoor er voor ons weinig overblijft vindt ik pas écht waardeloos! Nou was Pim Fortuyn natuurlijk niet met Jezus Christus te vergelijken al had deze laatste tientallen filosofische levenslessen aan anderen gegeven die soms iets té letterlijk werden opgepakt. Zelfs de discipelen van Jezus lieten zijn woorden het ene oor ingaan en aan het andere oor eruit omdat zij er niets van begrepen of gewoon niet konden geloven! En in de tijd van Jezus waren er al teveel hoogmoedige bestuurders wiens harten zo hard bleken als een platgereden pad daar zij juist meenden alles goed te doen terwijl het vaak alleen maar kwaad deed.

          /   Reply  / 
        1. frank bikker

          Beste Jules ik gebruik wel eens x ,ik weet niets over de toekomst van Nederland want ik ben geen waarzegger en heilig zijn lijkt me een beetje saai.
          Je begin plotseling over die verhalen van die miljarden die wij in die knoflookstaten stoppen, maar beste Jules dat hebben onze grote banken nu juist net gedaan, omdat ze zo graag wilden profiteren van hoge rentes. Je kunt dus die staten wel failliet laten gaan, maar dan zijn onze banken ook failliet, idem pensioenfondsen, jouw spaarcentjes weg enz. En Jules, jij houdt van met het vingertje wijzen, dat is de schuld van ons allemaal, wijzelf incluis.

            /   Reply  / 
          1. Jules Vismale

            Als ik er van houdt om met het vingertje te wijzen dan zal ik heus (en dat heb ik al tientallen malen gedaan op het internet) óók wel naar mezelf kijken daar ik ook genoeg fouten maak en pech heb! De banken hebben dus met geld rondgestrooid dat niet van hen was en misschien kijkt Pim Fortuyn vanuit de hemel op ons neer om te aanschouwen hoe de EU ten onder zal gaan. Ik haal de meeste wijsheden uit de Bijbel, fabels, sprookjes, tekenfilms en ook uit strips waaronder de Donald Duck. En in de oude verhalen van Suske en Wiske (waar de helden net als in de maatschappij van Duckstad evenmin vies zijn van bedrog, eigenliefde en valse streken) werdt al steeds geregeld gewaarschuwd voor hebzucht, machtlust, milieuschade, generatieconflicten, uit de hand lopende modernisatie, oorlog etc. en ik heb intussen zoveel gereageerd op internet dat ik honderden kopieën van mijn reacties kon laten afdrukken!

              /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>