Aantal bezoekers kijkdagen boedel Pim Fortuyn groeit

De boedel van Pim Fortuyn wordt zaterdag 27 juni 2009 geveild. Tot woensdag 24 juni zijn de kijkdagen bij Hessink’s velingen in Nijmegen, waarop iedereen kan komen kijken naar en bieden op 10.000 voorwerpen, verdeeld over 887 kavels. Het aantal bezoekers groeit: waren het er vrijdag twintig, zaterdag kwamen er ruim honderd mensen op af. Volgens een woordvoerder van het veilinghuis werd er zaterdagochtend in tachtig biedingen tot 120 duizend euro geboden. Volgens het veilinghuis wordt er ook veel online geboden. De waarde van de spullen wordt geschat op 800.000 euro, maar antiquairs verwachten dat de bekendheid van de bezitter de prijzen zal opdrijven.

Een woordvoerder van de stichting Beeld van Pim twijfelt over de echtheid van geveilde spullen: een aantal spullen zou niet tot de inboedel behoren. Het veilinghuis stelt dat alles dat staat aangeboden, wel degelijk tot de spullen van Fortuyn behoorde. De fans van Fortuyn zijn bedroefd; zij hadden liever gehad dat het Palazzo di Pietro, de woning van de in mei 2002 vermoorde politicus, met de hele inboedel een museum was geworden. Eind 2007 kochten assuradeurs Den Hartog en Van Pommeren het pand voor 1,1 miljoen euro. Vanwege de crisis hebben ze pand en inboedel nu te koop staan. De kijk -en veilingdagen vinden plaats in Hessink’s kunst -en veilingzalen, Kamerlingh Onnesstraat 35, Nijmegen ([email protected]). De spullen zijn dagelijks gratis te bekijken van 10.00 tot 17.00 uur.

Lees ook:Museum voor inboedel Pim Fortuyn
Lees ook:Herdenking moord op Pim Fortuyn
Lees ook:Herdenking moord op Pim Fortuyn
Lees ook:Herdenking Pim Fortuyn
Lees ook:Herdenking moord op Pim Fortuyn, 15 jaar geleden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Aantal bezoekers kijkdagen boedel Pim Fortuyn groeit

  1. pam

    Lieve Lezer, de stichting Beeld voor Pim kreeg 75.000 euro van Aboutaleb, maar ze hadden geen knaak over om ook maar iets te kopen op de veiling van hun idool! Het ligt vast aan mij dat ik dat niet begrijp.Ik heb niemand van die lui gezien…ze hadden het te druk met procederen en demonstreren.Ook alle bekende Nederlanders ontbraken, behalve Ine Veen, de schrijfster van “Moord namens de kroon’ die de op 3 na beste koper op deze veiling was, maar zij was dan ook een echte Pimfan, en niet die blaaskaken die stonden te demonstreren tegen god weet wat.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>