Geen mega-wolkenkrabber in Utrecht

De immense wolkenkrabber langs de A2 bij Utrecht komt er niet. Het Belle van Zuylenproject moest met 262 meter de hoogste wolkenkrabber van Nederland worden, maar vanwege de huidige crisis is het project te riskant. Dat melden projectontwikkelaar Burgfonds en de gemeente Utrecht. Het plan was al omstreden. Het ministerie van VROM is in haar nopjes: minister Cramer was altijd al tegen het mega-gebouw in Leidsche Rijn.

VROM vond het ‘de verkeerde toren op de verkeerde plek’: het zou de horizon in het Groene Hart voorgoed verpesten. De stad Utrecht blijft wel grootse plannen koesteren voor het noordelijk deel van de vinexwijk, onder andere met hoogbouw. Burgfonds gelooft nog steeds in het concept en wil het ooit nog eens op een andere plek zien te slijten: ‘De Belle’ had een ‘spannende mix van wonen, werken en recreëren en de nieuwe landmark van Nederland moeten worden’, aldus de website van de projectontwikkelaar. Belle van Zuylen werd in 1740 geboren op als Isabella Agneta Elisabeth van Tuyll van Serooskerken en groeide op in Slot Zuylen bij Utrecht. Als schrijfster werd ze beroemd: in het buitenland als Isabella de Charrière, in Nederland als Belle van Zuylen. Ze schreef romans, toneelstukken, opera’s en brieven.

Lees ook:Nationale Opera verkozen tot ‘Opera Company of the year 2016′
Lees ook:Koningin opent expositie Malevich in Stedelijk Museum Amsterdam
Lees ook:Operafestival Austerlitz
Lees ook:Utrecht Marathon blundert
Lees ook:Haagse Wolkenkrabber geopend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>