Utrecht Marathon blundert

Het zit de Utrecht Marathon niet mee: verlopen op paasmaandag in de Domstad. Werd de organisatie vorig jaar beticht van ‘eigen lopers eerst’, ditmaal heeft een groep lopers te kort gelopen: 8,8 in plaats van 10 kilometer. Ze werden de verkeerde kant opgestuurd, maar andere bronnen melden dat de koplopers van de recreatieve loop de verkeerde afslag namen en dat de rest erachteraan liep. Na twee kilometer liepen ze bij de Croeselaan verkeerd.

De organisatie heeft haar excuses aangeboden. ‘Het is nog niet duidelijk wat er precies is misgegaan’, zei een woordvoerster. ‘De komende dagen gaan we meten welke afstand de lopers hebben afgelegd; in principe heeft dit geen gevolgen. Het was een recreatieve loop, waarbij geen limieten of iets dergelijks op het spel stonden.’ Tot overmaat van ramp was de site van de marathon met de starttijden een groot deel van de dag onbereikbaar, aldus verschillende bronnen. Vorig jaar ontstond er van tevoren veel ophef, omdat alleen Nederlandse renners met de hoofdprijs naar huis konden gaan. Dit jaar werd daarvan afgezien: de marathon werd bij de mannen gewonnen door de Oekraïner Aleksandr Babarika en bij de vrouwen door de Zimbabwaanse Sharon Tavenga.

Lees ook:Bridge to Bridge Arnhem
Lees ook:Venloop 2010
Lees ook:Marathon Enschede 2013
Lees ook:Leiden Marathon 2013
Lees ook:Scheveningen-Zandvoort Marathon – de enige kustmarathon van Nederland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Utrecht Marathon blundert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>