Nationale Opera verkozen tot ‘Opera Company of the year 2016′

De Nationale Opera in Amsterdam is verkozen tot ‘Opera Company of the year 2016′ en mag zich daardoor een jaar lang het beste operahuis ter wereld noemen. De juryprijs werd zondag uitgereikt tijdens de Opera Awards Ceremony in het Savoye Theatre in Londen. De prijs wordt beschouwd als de Oscar van de operawereld, bestaat sinds 2012 en wordt toegekend door een internationale vakjury van tien experts.

De Awards zijn bedoeld om opera te promoten, mensen te belonen die in de operawereld werken en fondsen op te richten om talent op te leiden.  andere genomineerden waren Deutsche Oper Berlin, Opera Philadelphia. Polish  National Opera, Theater an der Wien (de ‘dependance van de Wiener Staatsoper) en Welsh National Opera. De Nationale Opera viert dit jaar haar vijftigste verjaardag en zetelt in Nationale Opera & Ballet (voorheen het Muziektheater).

Lees ook:De Nationale Opera viert 50e verjaardag
Lees ook:Opera aan Zee in Noordwijk – 10 t/m 19 juni
Lees ook:Amsterdam: Opera Foreward Festival – tot en met 31 maart
Lees ook:Internationaal Film Festival Rotterdam 2013
Lees ook:Positioning ballet: eerste internationale balletconferentie in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>