Vierdaagse Nijmegen: de tweede dag

Dinsdag 15 juli begon de 92e Wandel Vierdaagse van Nijmegen. Van de 44.033 deelnemers die zich inschreven, kwamen 39128 wandelaars hun startkaart ophalen (editie 2013: klik hier). Dat houdt in dat bijna 10%, dat niet deed: een domper voor de organisatie. De eerste dag verliep zonder veel problemen. De route liep door de Betuwe, met Elst als centrale stad. Het weer was goed en langs de route stonden duizenden toeschouwers de deelnemers aan te moedigen. In totaal haakten 438 mensen af. Daarnaast kwamen nog eenr ruim 600 mensen niet opdagen, die wel hun startbewijs hadden opgehaald. Zeker 337 lopers moesten hun blaren bij een medische post laten behandelen. De organisatie spreekt van ‘beperkte medische schade en een geslaagde wandeldag’. Zie ook ‘Intocht en blarenbal‘.

Er lopen 6620 mensen met een zogenaamde chipveter: die onderzoekt hoe een individuele wandelaar zich op het parcours beweegt. Controleposten kunnen zich met deze informatie voorbereiden op mensenmassa’s hulpdiensten kunnen er op tijd bij zijn als dat nodig is bij een eventueel knelpunt op het parcours. Vandaag is de dag van Wijchen: traditioneel is dat de dag met veel uitvallers. Veel wandelaars vinden de route lastig en saai; kenners de zwaarste. En vandaag kan het ook nog eens gaan regenen. Oud-schaatser Gianni Romme coacht de wandelaars in Wijchen. Met een vochtige spons, handdoeken, emmers water en een megafoon moedigt hij ze aan. In Woerden broeden enthousiastelingen op een Woerdense variant: de grote Groene Hartwandelvierdaagse. Als de plannen doorgaan, start volgend jaar een ééndaagse tocht, in 2010 een tweedaagse met overnachting en in 2011 een complete vierdaagse.

Lees ook:Vierdaagse Nijmegen: de derde dag
Lees ook:Vierdaagse Nijmegen: intocht en Blarenbal
Lees ook:Vierdaagse Nijmegen en de tropische hitte
Lees ook:61e Vierdaagse van Apeldoorn
Lees ook:Vierdaagse van Apeldoorn 2013

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vierdaagse Nijmegen: de tweede dag

  1. Pingback: Vierdaagse Nijmegen: gunstig wandelweer | Eropuit

  2. Pingback: Vierdaagse Nijmegen: intocht en Blarenbal | Eropuit

  3. Pingback: Vierdaagse Nijmegen: de laatste dag | Eropuit

  4. Pingback: Vierdaagse Nijmegen: de derde dag | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>