Vierdaagse Nijmegen en de tropische hitte

IMG_20160516_161101Vandaag is de honderdste editie van de Vierdaagse van Nijmegen van start gegaan; 47.166 wandelaars en rolstoelers startten vanochtend op de Nijmeegse Wedren. Tegen 10.00 uur kwamen de eerste deelnemers alweer bij de finish aan.

Tientallen wandelaars werden onwel door de hitte. Ze zijn behandeld in een EHBO post op de route. De meeste wandelaars kwamen er overheen, maar een aantal moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Vanwege de verwachte tropische hitte worden de 30 en 40 kilometer woensdag een half uur eerder gestart. Aan deze twee afstanden nemen relatief veel ouderen mee. De 50 kilometer wordt niet gewijzigd. Op de route is een extra waterpost ingericht. Het Rode Kruis deelt waaiers uit met tips over wat te doen met hitte. In de provincies Gelderland, Overijssel, Noord-Brabant en Limburg heeft het RIVM het nationaal hitteplan in werking gesteld.

Lees ook:Vierdaagse begint vroeger vanwege verwachte hitte
Lees ook:Normale start –en finishtijden op tweede dag Vierdaagse
Lees ook:Vierdaagse neemt extra maatregelen tegen hitte
Lees ook:Vierdaagse Apeldoorn
Lees ook:Vierdaagse van Apeldoorn 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>