Vierdaagse Nijmegen: intocht en Blarenbal

 

Op de laatste dag van de Vierdaagse van Nijmegen bereikten 34.962 lopers de ‘Via Gladiola’: de naam van de Sint Annastraat tijdens de intocht (editie 2013: klik hier). Volgens marsleider Johan Willemstein was de Vierdaagse ‘relaxt: de temperatuur was ideaal. Jammer dat het zoveel regende, maar een goed voorbereide wandelaar heeft zich daardoor niet laten weerhouden.’ De eerste deelnemer kwam even voor 10.00 uur kleddernat binnen. Rond 13.00 uur werd het droog: toen moesten de meeste wandelaars nog finishen. Een half miljoen toeschouwers zorgde voor een ‘grandioze intocht’, volgens de organisatie. Steeds meer mensen dossen zich uit met pruiken, hoeden en kostuums. De deelnemers konden vrijdagavond hun laatste restje energie kwijt op het traditionele Blarenbal. De hele week trok in totaal een kleine anderhalf miljoen mensen naar Nijmegen.
Zie ook ‘Lopers Vierdaagse nogal dik‘.

 

De laatste dag vielen 265 wandelaars af; de hele Vierdaagse haakten in totaal 3470 mensen af. Dat zijn er minder dan vorig jaar, maar in percentages ongeveer hetzelfde; 9% tegen 9,3% vorig jaar. De meeste afhakers waren lopers die voor het eerst meededen en vaak niet eens getraind hadden voor de wandelvierdaagse. Dat was de uitkomst van een gezondheidsonderzoek onder de wandelaars. Een andere proef was die met de veterchip, waarmee circa 7000 deelnemers liepen. Die wandelaars ware nop de computer te volgen: op die manier kan drukte op het parcours worden voorspeld en weet het thuisfront waar de loper uithangt. Bij andere lopers werd de lichaamstemperatuur door middel van metingen in de gaten gehouden.

Lees ook:Vierdaagse Nijmegen: de laatste dag
Lees ook:Vierdaagse Nijmegen: de tweede dag
Lees ook:Vierdaagse Nijmegen: de derde dag
Lees ook:Vierdaagse van Apeldoorn 2013
Lees ook:Vierdaagse Apeldoorn 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>