Schiphol steeds minder in trek

Het publiek is steeds minder te spreken over Schiphol. Uit een onderzoekje van dagblad De Telegraaf, ‘De Stelling van de Dag’, blijkt dat 69% van de ondervraagden genoeg heeft van onze nationale trots. Ongeveer 3000 mensen deden eraan mee. ‘Vroeger was het allemaal veel beter’, vindt 56%. Files rondom Schiphol, hoge parkeerkosten, lange inchecktijden, slechte bagageafhandeling, arrogant personeel en slechte service: dat zijn veel gehoorde klachten. Zelden scoorde Schiphol zo laag. Slechts een op de vijf passagiers noemt Schiphol een goede luchthaven.

 

En dan zijn er hogere kosten, waar de luchthaven niks aan kan doen, door vliegtaks en veiligheidstoeslag. Daardoor dreigen honderdduizenden reizigers via Belgische en Duitse luchthavens te vliegen, maar ook regionale vliegvelden, zoals Rotterdam, Eindhoven en Maastricht, leveren felle concurrentie. Er blijven pluspunten, zoals parkeeraanbod, vluchtaanbod, vluchten op tijd, niveau van winkels en horeca, maar regionale luchthavens zijn ook wat dat betreft bezig met een inhaalslag. Zo’n 37% van de ondervraagden gaat liever naar zo’n kleiner vliegveld. Rotterdam Airport is de populairste regionale luchthaven.

Lees ook:Schiphol beste luchthaven van Europa
Lees ook:Vliegtaks pakt slecht uit voor toerisme en congressen
Lees ook:Mist ontregelt Nederland
Lees ook:Koninklijk Schiphol viert 100e verjaardag met Superburendag
Lees ook:Vliegtuigbom legt deel Schiphol plat

1 Reacties // Reageer

One thought on “Schiphol steeds minder in trek

  1. Leo

    En dan hebben we het nog niet over de ronduit schunnige mogelijkheid om passagiers op te pikken als ze terugkomen van een reis of bijvoorbeeld zakenrelaties. Als een paria sta je dan naast de taxi’s en bussen op overvolle afhaalplekken, als je geluk hebt en een plekje kunt vinden, om vrijwel constant te worden gecontroleerd als je de pech hebt dat er een vlucht of bagage is vertraagd. Typische sluitpost op onze nationale luchthvaven…..

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Jackpot Staatsloterij moet 10 juli vallen | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>