Vliegtaks pakt slecht uit voor toerisme en congressen

De vliegtaks pakt niet alleen slecht uit voor de Nederlandse luchtvaart, maar ook voor het toerisme naar Nederland en de congreswereld. Het bedrijfsleven heeft afgelopen maandag onder aanvoering van de Kamer van Koophandel in een brandbrief aan premier Peter Balkenende gevraagd om de vliegtaks af te schaffen. Ze wijzen erop dat veel reizigers naar Belgische en Duitse luchthavens gaan om de vliegtaks te ontwijken. 

 

Uit eerder onderzoek bleek dat de verwachte opbrengst van de vliegtaks veel kleiner is dan het verlies voor de schatkist, als de taks weer wordt opgeheven. Andere ondertekenaars van de brandbrief zijn topmensen uit het Nederlandse bedrijfsleven en prominente vertegenwoordigers van organisaties als de sector Luchtvaart & Toerisme van de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR), het Amsterdams Toerisme en Congres Bureau (ATCB) en Air Cargo Nederland.

Lees ook:Noordzee: ‘Nederlands grootste natuurgebied gaat eruit zien als enorm industriegebied’
Lees ook:LEGO 11-daagse in Militair Luchtvaart Museum
Lees ook:Maar liefst 198 ruiten krabben van de Boeing 747 in Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Lees ook:Luchtvaartbeurs bij Aviodrome op zaterdag 26 maart
Lees ook:Reizen met kleine voetafdruk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>