Vliegtuigbom legt deel Schiphol plat

Op Schiphol is een vermoedelijk vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden, Bij graafwerkzaamheden aan de kop van de C-Pier is vandaag iets gevonden dat daarop duidt. Of het inderdaad een bom is, moert nog blijken. Uit voorzorg is de C-Pier ontruimd en afgesloten en de Explosieven Opruimingsdienst is onderweg. Hoe groot de invloed van de vondst op het vliegverkeer zal zijn, is nog niet duidelijk.

De luchthaven houdt rekening met vertragingen en eventuele annuleringen. Vanaf Pier-B, C en een deel van D vertrekken alleen Europese vluchten, alleen binnen het Schengen-gebied. Schiphol adviseert passagiers om informatie via internet en teletekst in de gaten te houden. De luchthaven werd in de Tweede Wereldoorlog gebruikt als militair vliegveld voor Duitsland. De geallieerden bombardeerden Schiphol meerdere keren.

Lees ook:Deel Schiphol ontruimd na bommelding
Lees ook:Schiphol beste luchthaven van Europa
Lees ook:Schiphol steeds minder in trek
Lees ook:Maandag 14 november: officiële opening Pier Suites door burgemeester Van Aartsen
Lees ook:Wijnfestival ‘Grape-A-Licious’ op De Pier in Scheveningen – 25 en 26 februari

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>