Mist ontregelt Nederland

Dichte mist heeft grote delen van Nederland in zijn greep. De ochtendspits was veel drukker dan normaal, met meer dan 470 kilometer file op het drukste moment, rond kwart voor acht. De automobilisten rijden rustig en houden voldoende afstand, meldde het Verkeerscentrum Nederland. De ANWB verwacht ook vanavond veel files. Het KNMI geeft opnieuw code geel uit voor het hele land en waarschuwt voor gladheid in het oosten van het land; op bruggen en viaducten kan de mist er aanvriezen.

De zon is op dit moment te zwak om de mist op te lossen en er staat te weinig wind: daardoor blijft de mist hangen. Pas na woensdag neemt de wind toe en zal de mist verdwijnen. et vliegverkeer heeft veel last van de dichte tot zeer dichte mist: op de vliegvelden van Rotterdam en Eindhoven kunnen alleen kleinere toestellen landen en vertrekken. Grotere toestellen moeten uitwijken naar Duitsland. Op Schiphol zijn tientallen vluchten geannuleerd of vertraagd. De luchthaven adviseert reizigers voor vertrek de websites van luchtvaartmaatschappijen te raadplegen en op teletekst te kijken voor actuele vluchtinformatie. Op de Noordzee zitten zo’n honderd werknemers vast op boorplatforms. Door de mist kunnen er geen helikopters naar de platforms vliegen, meldt Den Helder Airport. Vanuit IJmuiden kunnen er wel schepen naar de boorplatforms varen, maar dat kost meer tijd.

Lees ook:Zeer dichte mist – ANWB: ‘Dat is link’
Lees ook:KNMI: code geel vanwege dichte mist
Lees ook:Avondspits door mist tweemaal zo zwaar
Lees ook:Storm in de kustprovincies, Schiphol ondervindt hinder
Lees ook:Extreme gladheid: honderden ongelukken op de weg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>