Stedelijk Museum Amsterdam heel even open

Het Stedelijk Museum in Amsterdam gaat eindelijk weer open. Dat wil zeggen: voor even ( tot en met 9 januari) én de deur staat op een kier, want de brandweer laat maar 457 mensen tegelijkertijd toe. Alleen het oude gebouw is open en omdat de nieuwbouw nog lang niet klaar is, is er maar één in –en uitgang. Dat wordt dringen geblazen op zaterdag 28 augustus, wanneer de deuren voor het eerst opengaan, met de Uitmarkt in de buurt: goed voor een slordige half miljoen bezoekers. 

 

Volgens een woordvoerder van het museum ‘zal het wel meevallen met lange rijen wachtenden: we openen kassa’s en zullen wachtende bezoekers met tellers laten zien hoeveel bezoekers er in –en uitkomen.’ Het publiek wacht bij binnenkomst een gerenoveerd pand met twee tentoonstellingen moderne kunst, met behulp van nieuwe media getoond; ‘Temporary Stedelijk’.  Het belooft een hernieuwde kennismaking met het Stedelijk te worden, bewust leeg gelaten, omdat de oude dame zich op dit moment ‘in een fase tussen een gebouw en een museum in bevindt’, aldus directeur Ann Goldstein bij Nova. Sinds haar aantreden op 1 januari werd ze de ‘zwijgende sfinx’ genoemd, omdat ze geen interviews gaf: ‘Ik wil praten over wat ik doe, niet over wat ik van plan zou kunnen zijn’, aldus de Amerikaanse, die hiervoor 25 jaar in het Moca (Museum of modern art) in Los Angeles werkte. De eigen collectie staat veilig opgeborgen, omdat er nog van alles schort aan de regeling van temperatuur en vochtigheid. Het museum was  zeven jaar dicht vanwege de verbouwing. De heropening stond gepland voor december 2009, maar werd telken uitgesteld en zou nu eind 2011 moeten plaatsvinden, maar niets is zeker. De verbouwing kostte de gemeente Amsterdam tot nu toe zo’n 100 miljoen euro.

Lees ook:Stedelijk Museum Amsterdam opnieuw dicht
Lees ook:Temporary Stedelijk krijgt vervolg
Lees ook:Derde Amsterdams museum loopt bouwvertraging op
Lees ook:Stedelijk Museum zoveelste bouwschandaal Amsterdam
Lees ook:Stedelijk Museum Amsterdam iedere donderdagavond open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>